Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARNÍ VÝLET DO NOVÉ PAKY A OKOLÍ

23. 4. 2022
TJ Sokol Loukovec si dovoluje pozvat všechny své členy, příznivce a přátele na odložený podzimní výlet do
Nové Paky a hrad Kumburk.

05_achat-barva-slozitejsi--2-.jpg

Dopolední program zahájíme v novopackém muzeu prohlídkou klenotnice drahých kamenů s cennou sbírkou proslulých zdejších polodrahokamů a zkamenělin, čítající kolem 2500 exponátů, dále např. expozicemi vulkanismu a spiritismu v Podkrkonoší. Hned před budovou Klenotnice je uložen unikátní 8,3 m dlouhý zkamenělý kmen stromu, rostoucí v Podkrkonoší před 300 miliony let .

01_sucharduv-dum--3-.jpg

Poté navštívíme Suchardův dům, na jehož výzdobě se podílel slavný rod Suchardů, rod sochařů, loutkářů, betlémářů... V expozicích se seznámíme s historií a zajímavostmi města a jeho osobnostmi. Např. nejslavnějším z rodu Suchardů Stanislavem, autorem pomníku Frant. Palackého, jeho bratrem Vojtěchem, autorem apoštolů pro Staroměstský orloj a řadou dalších. V Městském muzeu si prohlédneme právě zpřístupněnou výstavu Jany Kasalové Terra Mirabilis… Expozicemi nás ochotně provede naše místní rodačka a zároveň ředitelka muzea, která pro nás na závěr připravila malé (velké) překvapení.

 

Po individuální polední pauze se vydáme na 6 km procházku s krásnými panoramaty na Hrad Kumburk, s rozhlednou, tajemným sklepením a zajímavou historií i pověstí o krásné panně Meluzíně. Z hradu sejdeme po pohodlné cestě k restauraci Klepanda, kde na nás počká autobus. Méně pohybliví se budou moci např. autobusem svézt až na parkoviště pod hradem a počkat v restauraci na ostatní.
02_kumburk-barevny--2-.jpg

Odjezd z autobusové zastávky Loukovec v 7:00 hod. Předpokládaný návrat kolem 18:00-18:30 hod.

Jízdné pro členovy Sokola Loukovec 100,- Kč,           nečlenové 150,- Kč, děti do 15 let zdarma

Vstupné do všech muzejních objektů a expozic 50,-Kč/os. (bude vybráno v autobuse)

Přihlášky a informace: Karel a Eva Urbanovi 603 213 339, 326 789 368

 
 

Náhledy fotografií ze složky Sokol 2022

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář