Jdi na obsah Jdi na menu
 


TRADIČNÍ PODZIMNÍ VÝLET 2021

25. 9. 2021

Dopolední program našeho letošního "podzimního" zájezdu zahájíme v novopackém muzeu prohlídkou Klenotnice drahých kamenů s cennou sbírkou proslulých zdejších polodrahokamů a zkamenělin, čítající kolem 2500 exponátů, dále např. expozicemi vulkanismu a spiritismu v Podkrkonoší. Hned před budovou Klenotnice je uložen unikátní 8,3 m dlouhý zkamenělý kmen stromu, rostoucí v Podkrkonoší před 300 miliony let.

05_achat-barva-slozitejsi--2-.jpg

Poté navštívíme Suchardův dům, na jehož výzdobě se podílel slavný rod Suchardů, rod sochařů, loutkářů, betlémářů... V expozicích se seznámíme s historií a zajímavostmi města a jeho osobnostmi. Např. nejslavnějším z rodu Suchardů Stanislavem, autorem pomníku F. Palackého, jeho bratrem Vojtěchem, autorem apoštolů pro Staroměstský orloj a řadou dalších. Cyklističtí nadšenci budou potěšeni právě otevřenou výstavou Dobrodružství cyklistiky - éra vysokého kola v Čechách. Expozicemi nás ochotně provede naše místní rodačka a zároveň ředitelka muzea, která pro nás na závěr připravila malé (velké) překvapení.

02_kumburk-barevny--2-.jpg

Po individuální polední pauze se vydáme na 6 km procházku s krásnými panoramaty na Hrad Kumburk, s rozhlednou, tajemným sklepením a zajímavou historií i pověstí o krásné panně Meluzíně. Z hradu sejdeme po pohodlné cestě k restauraci Klepanda, kde na nás počká autobus. Méně pohybliví se budou moci např. autobusem svézt až na parkoviště pod hradem a počkat v restauraci na ostatní.

 

 

 

Odjezd z autobusové zastávky Loukovec v 7:00 hod.

Předpokládaný návrat kolem 18:00-18:30 hod.

Prosíme, každý s sebou respirátor, příp. roušku.

Jízdné pro členy Sokola Loukovec 100,- Kč,  nečlenové 150,- Kč,  děti do 15 let zdarma

Vstupné do všech muzejních objektů a expozic 50,-Kč/os. (bude vybráno v autobuse)

Zájezd se uskuteční i v případě nepříznivého počasí, místo procházky na hrad je připraven alternativní program.

Přihlášky a informace: Karel a Eva Urbanovi 603 213 339, 326 789 368

 

Kromě překvapení v rámci společného programu, jsme zvědaví, kdo zná a hlavně kdo najde v N. Pace krytolebce devil, několikametrové pravěké obojživelníky, kteří se nacházejí a možná i žijí na Novopacku cheekyenlightenedsurprise?

 

img_6445b.jpg

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Sokol 2021

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář