Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet do Jizerských hor 2015

12. 9. 2015

TJ Sokol Loukovec pořádá zájezd do Jizerských hor

 

Ráno nás autobus doveze do krásného polského městečka Świeradóv-Zdrój, zde si společně prohlédneme město, lázeňskou kolonádu a dojdeme k lanovce. Lanovka nás dopraví na 1107m vysoký Stóg Izerski, kde je možné se občerstvit (i za české koruny) v jedné ze dvou restaurací. Zdatnější či šetrnější turisté mohou vystoupat po asi 4 km dlouhé cestě.

 

Pokračovat budeme pohodlnou hřebenovkou k rozhledně na Smrku, nejvyšší hoře Jizeských hor (1124m). Při příznivých podmínkách je odsud krásný panoramatický výhled na Lužické a Jizerské hory i Krkonoše. Poté budeme prakticky již jen sestupovat a krásnou procházkovou trasou kolem Klínového vrchu dojdeme na Smědavu, kde na nás již bude čekat autobus. Délka výletu je asi 8 km.

 

Pro ty, kteří nemají zájem chodit po horách nebo se bojí lanovky, je připravena pohodlnější varianta výletu. Po společné či samostatné prohlídce Świeradóv-Zdróje se vrátí autobusem přes Obří sud do Hejnic, kde mohou strávit hezké dopoledne (i odpoledne) a následně se vyvézt autobusem na Smědavu. I zde je možné vyrazit několika směry na krásné a krátké pohodlné procházky nebo posedět v restauraci nad smědavským pohárem.

 

V případě nepříznivého počasí je připravena alternativní varianta výletu na zámek a hrad Frýdlant (vstupné 150/105 Kč). Následovat bude individuální nebo hromadná prohlídka města, muzeí, radniční věže, Frýdlantského betléma (možnost zakoupit zvýhodněnou vstupenku do tří objektů a do čtvrtého vstup zdarma – 75/35 Kč).

 

Odjezd 12. 9. 2015 v 7:30 hod. z autobusové zastávky u hospody

Cena jízdného: členové Sokola Loukovec 80 Kč / nečlenové 130 Kč / děti do 15ti let zdarma

Cena lanovky (přibližná po přepočtu z PLN): plné jízdné 160 Kč / zlevněné jízdné (senioři, ZTP, děti a studenti) 135 Kč

 

Do zahraničí je nutné vzít s sebou obč. průkaz nebo pas, kde jsou zapsané i děti a kartičku zdravotní pojišťovny pro případ běžného lékařského ošetření.

 

Na výlet je potřeba přihlásit se a informovat předem na tel.č.: Urbanovi - 603213339, 326789368 / D. Mužíčková – 326789326 (abychom podle zájmu předem směnili potřebný počet polských zlotých na platbu lanovky)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář